Известие

Collapse
No announcement yet.

Помогнете за съвет за термостат-Алфа Ромео 1.9 JTD 115кс.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
    Аз да ползвам темата и да попитам, термостат BEHR за 1.9 JTD нормално ли е да струва 100лв. с малко отстъпка?
    И има ли смисъл да търся друг?
    В ахм гледам че има Behr za 150 и такъв за 129 ..единия е със зелен датчик ...ако някой знае каква е разликата??
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
      В ахм гледам че има Behr za 150 и такъв за 129 ..единия е със зелен датчик ...ако някой знае каква е разликата??

Ами единия датчик е с 2 крачета,другия е с 4,това е разликата.

Comment

Все едно ми говориш на китайски, нали за са един и същи мотор..какво е предимството на този с 4 крачета?

Comment

Ами на термостатите се слагат два вида датчици,единия е с в крачета на буксата,другия е с 4,просто трябва да видиш на твоя с колко крачета е.

Comment

С 2 думи : жабарска работа...

Comment

Първоначално публикувано от seagal Покажи съобщение
              Ами под чертата пада,само като спускам на скорост и се връща на 50гр.
              Пак да питам, това при каква околна темп ?
              ex - 147 16v multijet

Comment

Ами от 2-3 месеца е,не е само защото вече е много студено.Като се опитах да го сваля,пипнах с пръста на отвора за маркуча към радиатора,и бутах клапана назад и се затваряше докрай,така че не знам дали е отворен или е нормално,почвам да се замислям,дали пък датчика нещо не се бъзика...

Comment

Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
                  Значи да разбирам, че за 100лв. с отстъпката е добре
                  А Вернет по-хубав ли е или все същия чеп, т.е. да взимам Бер?
                  sigpic

Comment

Май много наспамихме темата, но тъй като и моя е заминал...се чудех и аз същото..дали Behr е най-удачния варянт...а Gates или Valeo?

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                      Значи да разбирам, че за 100лв. с отстъпката е добре
                      А Вернет по-хубав ли е или все същия чеп, т.е. да взимам Бер?
                      Взимай Бер. Разликата е 10-на лева между двата.
                      Аз преди няколко дни го смених и топлото се завърна
                      Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                      ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                      ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Моят термостат не затваряше съвсем малко и колата не загряваше повече от 60 градуса,освен ако не качвам баир на първа. Смених го с бер и сега си загрява и забива на 90 градуса.От една седмица,от както паднаха температурите трудно стига повече от 70 градуса,но аз карам предимно в града по 4 5 километра.Но въпреки това след 1 км каране парното духа топло нормално,а преди смяната духаше хладко.
                        Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                        За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Първоначално публикувано от seagal Покажи съобщение
                          Ами под чертата пада,само като спускам на скорост и се връща на 50гр.
                          Зимаш нов бер термостат караш преди седмица на един колега го сменяхме по същия начин като го сменихме 92-87 държи 4 км и дига температура
                          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                          Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                          Ramstein - Benzin
                          https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

От термостата ти е цялата работа.Преди 2 седмици си смених моя и имах път от тогава няколко пъти до София и веднъж до Етрополе.Казвам това защото и в двата случая изкачвах и спусках доста време.Става въпрос за Гълабец и Кашана.Под 90 стрелката не ми падна никъде при пуснато парно.Само на прави участъци вдига не толкова бързо колкото очаквах,когато е студена,но може би искам невъзможното така да се каже
                            Сега не мога да се сетя на коя фирма беше термостата,но струваше 180лв в каталога,от който поръчваха части сервиза в който ми го смениха.
                            sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Comment

Аз моя го взех за 80лв + 20лв смяна = 100лв ! В Александър ауто ми обявиха цени от 160лв+ и за смяна 90лв и малко се смях по телефона !

Comment

Първоначално публикувано от E.Stoimenoff Покажи съобщение
                                Аз моя го взех за 80лв + 20лв смяна = 100лв ! В Александър ауто ми обявиха цени от 160лв+ и за смяна 90лв и малко се смях по телефона !
                                И аз веднъж им се смях на живо, за едни тампони. Били супер качество, чудо невиждано.
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X